New Question
0

Openstack install hanging

asked 2016-09-19 18:41:42 +0300

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

I'm new to this, and installing with Hyper-V, so would appreciate some assistance.

I can see the URL has a double // in it, but unsure as to why the controller can't see the network. Can anyone assist please?

[ 14.031487] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[ 22.015043] hvnetvsc vmbus13: Send section size: 6144, Section count:2560
[ 22.020291] hvnetvsc vmbus13: Device MAC fa:16:3e:eb:ab:0c link state up
[ 22.031773] hvnetvsc: hvnetvsc channel opened successfully
[ 31.059888] hvnetvsc vmbus14: Send section size: 6144, Section count:2560
[ 31.065577] hvnetvsc vmbus14: Device MAC fa:16:3e:7e:b5:8e link state up
[ 32.075470] hvnetvsc: hvnetvsc channel opened successfully
[ 48.106827] hvnetvsc vmbus15: Send section size: 6144, Section count:2560
[ 48.112318] hvnetvsc vmbus15: Device MAC fa:16:3e:53:89:a3 link state up
[ 48.120540] hvnetvsc: hvnetvsc channel opened successfully
[ 64.153826] hvnetvsc vmbus16: Send section size: 6144, Section count:2560
[ 64.159167] hvnetvsc vmbus16: Device MAC fa:16:3e:7a:66:11 link state up
nnect to 2a01:348:0:36::aaaa: Network is unreachable
img' failed!

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2016-09-19 19:26:50 +0300

Spammeh gravatar image

Additional info:

nnect to 2a01:348:0:36::aaaa: Network is unreachable
img' failed!

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-09-20 12:37:24 +0300

danardelean gravatar image

Hi, please answer the following questions: 1. On what Windows version are you doing the deployment? 2. On what stage of the deployment is this happening, when the Openstack VM is installing, after? Did it had net before?

Also, a description of the networking part would be nice, how the vswitches are connected etc. Thank you.

edit flag offensive delete link more

Comments

I am doing the deployment on 2012 R2 (fully patched). The Openstack controller is deployed and running, and the extract I've pulled from the installer / VM console. There are 2 nics in the physical machine, both are teamed (within windows) and then an external switch has been created from it

Spammeh gravatar imageSpammeh ( 2016-09-20 12:42:01 +0300 )edit

If you go on the Openstack VM, do you have an IP on the 'mgmt-ext' interface? Do you have ping to internet and your default gateway? Also, if you redo the installation, do you still get the same issues? Thanks.

danardelean gravatar imagedanardelean ( 2016-09-22 12:57:29 +0300 )edit

Also, are you behind a proxy?

danardelean gravatar imagedanardelean ( 2016-09-28 14:35:14 +0300 )edit

My installation is failing at basically the same place. I have just started the v-magine installation for a POC on a Server 2012 R2 system, I can see it begin to create the VM within Hyper-v, but then halts about 70-80 seconds in. Any thoughts on what to try?

tlfunk gravatar imagetlfunk ( 2016-09-28 18:12:14 +0300 )edit

There may be 2 reasons: 1. you are behind a proxy, in which case proxy config in needed on installer 2. does the network your Windows host is on have a DHCP server? The CentOS VM needs a DHCP IP. Please note that I am NOT talking about the network you specify on the installer.

danardelean gravatar imagedanardelean ( 2016-09-29 13:15:36 +0300 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

[hide preview]

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2016-09-19 18:41:42 +0300

Seen: 118 times

Last updated: Sep 20 '16