New Question
0

V-Magine Setup Error

asked 2016-11-20 20:44:16 +0300

Markus gravatar image

updated 2016-11-20 20:45:27 +0300

Hello all,

I keep getting the following error over and over. Can anyone point our for me what the real problem is and how to solve it?

Many thanks in advance.

.
Starting package installation process Installing error populating transaction, retrying (1/10)
Installing error populating transaction, retrying (2/10)
Installing error populating transaction, retrying (3/10)
Installing error populating transaction, retrying (4/10)
Installing error populating transaction, retrying (5/10)
Installing error populating transaction, retrying (6/10)
Installing error populating transaction, retrying (7/10)
Installing error populating transaction, retrying (8/10)
Installing error populating transaction, retrying (9/10)
Installing error populating transaction, retrying (10/10)

================================================================================
================================================================================ Error

                                                                                                                                     The following error occurred while

installing. This is a fatal error and instal
lation will be aborted.

                                                                                                                                      error populating transaction after 10

retries: failure: Packages/dracut-config-
rescue-033-359.el7.x86_64.rpm from anaconda: [Errno 256] No more mirrors to try.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi Markus, sorry to hear you have issues with v-magine. In the install folder there are 2 .log files, v-magine.log and v-magine-console.log. It would be great if you could share those 2 files with me so I can look for issues there. Also, what version of Windows do you use? Thanks.

danardelean gravatar imagedanardelean ( 2016-11-21 23:25:11 +0300 )edit

Hi, I have attached the log files to the original post. The Windows version is Server 2016 Datacenter. Hopefully this will help to find the issue. Many thanks in advnace

Markus gravatar imageMarkus ( 2016-11-22 11:04:04 +0300 )edit

Sorry. I can not upload the files here. So how can I provide them to you?

Markus gravatar imageMarkus ( 2016-11-22 11:05:48 +0300 )edit

You can copy the contents of the two files and paste them, separately, to http://paste.openstack.org/ for example. Please be careful to mask any passwords in the log files.

danardelean gravatar imagedanardelean ( 2016-11-22 16:40:18 +0300 )edit
Markus gravatar imageMarkus ( 2016-11-22 16:49:56 +0300 )edit

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2017-03-07 04:37:31 +0300

Deon Cui gravatar image

I just want say that I encountered the same error on my attempt to run v-magine the first time.

For me the issue was a proxy server in front doing transparent proxy. In the past it has caused problems for me downloading Centos patches, so I already had a whitelist to bypass the proxy for certain server IP's. The server I had v-magine running was one of these servers.

What tripped up was that my whitelist did not contain IPv6 addresses and the Openstack controller autoconfigured an IPv6 address on my network and then proceeded to use this address as the preferred one to try and install packages over.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi, thanks for your reply! V-magine now has also a setting to explicitly set a proxy, which was not present at the time of the original question, hope this helps with the issue!

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2017-03-07 11:27:36 +0300 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

[hide preview]

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2016-11-20 20:44:16 +0300

Seen: 587 times

Last updated: Mar 07