New Question
0

Windows Server image for VMware

asked 2014-11-21 16:45:11 +0300

zdravkovic84 gravatar image

Hello,

Can you give me instruction how to create cloud image for windows server 2012 for VMware?

I tryied with image for KVM, converted it to vmdk but it fails to boot.

Do you plan to release image for windows server soon maybe?

Thanks in advance

Best regards, Slobodan

edit retag flag offensive close merge delete

3 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2014-11-21 19:31:54 +0300

alexpilotti gravatar image

Hi Slobodan,

You can use these scripts: https://github.com/cloudbase/windows-...

Make sure to add as a second DVD the ISO containing the VMWare tools (e.g. by using the regolar UI command to add the VMWare tools option in VMWare player/workstation/fusion/vsphere).

Let us know how it works for you!

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-12-03 12:50:31 +0300

zdravkovic84 gravatar image

updated 2014-12-03 12:52:05 +0300

When i installed cloud-int, i am missing network_adapter= in cloud config. For KVM it is Red Hat VirtIO Ethernet Adapter, what should be for VMware, or it should be blank?

Regrds, Slobodan

edit flag offensive delete link more
0

answered 2014-11-24 10:06:30 +0300

zdravkovic84 gravatar image

Thank you for your quick answer.

Should I use this script, but insted VirtIO, I just neeed VMware tools? And than just convert qcow2 to vmdk?

IMAGE=windows-server-2012-r2.qcow2 FLOPPY=Autounattend.vfd VIRTIOISO=virtio-win-0.1-52.iso ISO=9600.16384.WINBLUERTM.130821-1623X64FRESERVEREVALEN-US-IRMSSSX64FREEEN-USDV5.ISO

KVM=/usr/libexec/qemu-kvm if [ ! -f "$KVM" ]; then KVM=/usr/bin/kvm fi

qemu-img create -f qcow2 -o preallocation=metadata $IMAGE 16G

$KVM -m 2048 -smp 2 -cdrom $ISO -drive file=$VIRTIO_ISO,index=3,media=cdrom -fda $FLOPPY $IMAGE -boot d -vga std -k en-us -vnc :1

edit flag offensive delete link more

Comments

The unattended scripts already take care of the VMWare tools. For a working image, you should create the VM directly on VMWare and not involve KVM.

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2014-11-24 13:56:32 +0300 )edit

I have used this scripts and created image, but when i create new VM in openstack it stuck at Getting devices ready 50%. I am using Icehouse version of OpenStack. Any advice what could be a problem?

zdravkovic84 gravatar imagezdravkovic84 ( 2014-11-25 17:10:52 +0300 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

[hide preview]

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2014-11-21 16:45:11 +0300

Seen: 953 times

Last updated: Dec 03 '14