New Question
0

DNS Servers not set but in Meta Data 0.9.11 on 0.9.12 a worse problem

asked 2018-11-14 09:32:07 +0300

cdstg gravatar image

on 0.9.11 I m wondering what I have wrong with the Networking data my data is configdrive 2 The parser shows below e.g you see

dns_nameservers 8.8.8.8

But here you see 'dnsnameservers': None,
maybe there is somthing wrong with my data I assume there is some kind of regex ?

Found new interface: {'gateway6': None, 'netmask': '255.255.255.0', 'netmask6': None, 'dnsnameservers': None, 'name': 'eth0', 'gateway': '192.168.24.1', 'address6': None, 'address': '192.168.24.165', 'broadcast': None, 'mac': None} addnic c:\program files\cloudbase solutions\cloudbase-init\python\lib\site-packages\cloudbaseinit\utils\debiface.py:103

Eg no DNS servers I m not sure why the other networking parts work fine.

If I change to 0.9.12 its gets worse same thing happens the Parser output is the same but still does not get the Dns servers

Found new interface: {'name': 'eth1', 'mac': None, 'address': '10.0.0.3', 'address6': None, 'netmask': '255.255.255.0', 'netmask6': None, 'broadcast': None, 'gateway': '10.0.0.1', 'gateway6': None, 'dnsnameservers': None} addnic c:\program files\cloudbase solutions\cloudbase-init\python\lib\site-packages\cloudbaseinit\utils\debiface.py:103

and a little later goes R cloudbaseinit.init [-] plugin 'NetworkConfigPlugin' failed with error 'object of type 'NoneType' has no len()'

NFO cloudbaseinit.utils.debiface [-] Parsing Debian config... auto lo iface lo inet loopback

    dns_nameservers 8.8.8.8
    dns_search w123.webvis.com

auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.24.165 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.24.1 auto eth1 iface eth1 inet static address 10.0.0.5 netmask 255.255.255.0

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-01-02 11:03:28 +0300

cdstg gravatar image

Ok I found the issue I was sending dns_nameservers but cloudbase wants dns-nameservers

edit flag offensive delete link more
0

answered 2019-01-08 20:52:06 +0300

avladu gravatar image

Hello,

I checked the official implementation and the dns-nameservers key needs to be used according to:

https://wiki.debian.org/NetworkConfig...the.28DNS.29_Nameservers

Thank you,
Adrian Vladu

edit flag offensive delete link more

Comments

Thanks for that and its all working now

cdstg gravatar imagecdstg ( 2019-01-09 04:05:22 +0300 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-11-14 09:32:07 +0300

Seen: 270 times

Last updated: Jan 08