New Question
0

NetworkConfigPlugin has no attribute 'NetworkDetails'

asked 2020-05-08 14:58:46 +0300

anonymous user

Anonymous

Hi,

currently we want to deploy a windows virtual machine in VMWare and inject the users password and network configuration with cloudbase init. Since we updated our cloudbase init version from 0.9.11 to the latest 1.1.1 we receive the following error after deploying the vm:

  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init [-] module 'cloudbaseinit.metadata.services.base' has no attribute 'NetworkDetails': AttributeError: module 'cloudbaseinit.metadata.services.base' has no attribute 'NetworkDetails'
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init Traceback (most recent call last):
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init File "C:\Program Files\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python\lib\site-packages\cloudbaseinit\init.py", line 67, in execplugin
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init shared_data)
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init File "C:\Program Files\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python\lib\site-packages\cloudbaseinit\plugins\common\networkconfig.py", line 309, in execute
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init networkdetails = service.getnetwork_details()
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init File "C:\Program Files\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python\lib\site-packages\cbinitvmware\metadata.py", line 212, in getnetworkdetails
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init nicdetails = self.processnicconfig(nic_config)
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init File "C:\Program Files\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python\lib\site-packages\cbinitvmware\metadata.py", line 190, in processnic_config
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init return servicebase.NetworkDetails(name=ifname, mac=if_mac.upper(),
  • 2020-05-05 11:39:16.826 3272 ERROR cloudbaseinit.init AttributeError: module 'cloudbaseinit.metadata.services.base' has no attribute 'NetworkDetails'

Furthermore the application does not set the password correctly. I had to reset at to get access to the console. Unfortunately cloudbase init wrote, that the change was successfully:

  • INFO cloudbaseinit.plugins.common.setuserpassword [-] Password succesfully updated for user Administrator

Do you have a clue what this behaviour could cause? If you need further information, please let me know.

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2020-05-12 17:27:17 +0300

avladu gravatar image

Hello,

From what I could deduce, you are using a custom metadata service which is not part of cloudbase-init and therefore not supported. The class interfaces have changed between the 0.9.x and 1.x versions.

Punctually, the interface change for the base metadata service was in this commit: https://github.com/cloudbase/cloudbas...

I strongly suggest you to upstream your metadata service if possible, in order to be maintained in the future.

Thank you,
Adrian.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-05-08 14:58:46 +0300

Seen: 137 times

Last updated: May 12