New Question
0

v-magine hanging during boot of openstack-controller

asked 2015-04-04 19:49:11 +0200

sofaking gravatar image

When trying to launch Openstack using V-Magine, it's hanging, with the following being the last screen of output before it stops:


Starting installer, one moment...
anaconda 19.31.123-1 for CentOS 7 started.
* installation log files are stored in /tmp during the installation
12:26:00 Not asking for VNC because text mode was explicitly asked for in kickstart
Traceback (most recent call last):
File "/sbin/anaconda", line 1087, in <module>
setupDisplay(anaconda, opts, addonpaths)
File "/sbin/anaconda", line 673, in setupDisplay
anaconda.initInterface(addon
paths)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/pyanaconda/anaconda.py", line 205, in initInterface
self.intf = TextUserInterface(self.storage, self.payload,
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/pyanaconda/anaconda.py", line 156, in storage
self.
storage.setDefaultFSType(self.instClass.defaultFS)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1905, in setDefaultFSType
self.checkvalidfstype(newtype)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1880, in _check
valid_fstype
raise ValueError("new value %s is not valid as a default fs type" % fmt)
ValueError: new value non-existent xfs filesystem is not valid as a default fs type

self.checkvalidfstype(newtype)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1880, in _check
valid_fstype
raise ValueError("new value %s is not valid as a default fs type" % fmt)
ValueError: new value non-existent xfs filesystem is not valid as a default fs type
Pane is dead


Has anyone else experienced this?

edit retag flag offensive close merge delete

4 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-04-16 18:00:47 +0200

alexpilotti gravatar image

updated 2015-04-17 12:38:47 +0200

We are investigating the issue, will post an update ASAP.

Thanks

Update / solved

Found the issue: the CentOS initrd,img and vmlinuz images used during PXE boot have different versions, due to CentOS updated.

The solutions consists in replacing initrd.img and vmlinuz in the pxe/centos7 folder with new copies from a new CentOS ISO (available in the /images/pxeboot folder).

We're now finishing to run the tests and will release an updated version of v-magine ASAP containing this update.

A subsequent update will deal with avoiding further CentOS kernel upgrades to break the PXE boot process.

edit flag offensive delete link more

Comments

Fix released and update available: https://www.cloudbase.it/downloads/v-magine.zip

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2015-04-17 18:16:09 +0200 )edit

Thank you for taking time to address this Alex; I know you guys are busy getting ready for Vancouver. Will try it out shortly.

sofaking gravatar imagesofaking ( 2015-04-18 19:13:57 +0200 )edit
0

answered 2015-04-14 03:32:51 +0200

sramirez gravatar image

I'm getting the same error. Tried on different networks, different physical hosts. v-magine worked for me about two weeks ago, was there a recent update?

edit flag offensive delete link more
0

answered 2015-12-29 14:51:51 +0200

Aftab Hussain gravatar image

This issue seems to be back, I downloaded the v-magine installer today 29/12/2015, error:

File "/sbin/anaconda", line 1156, in <module>
setupDisplay(anaconda, opts, addonpaths)
File "/sbin/anaconda", line 680, in setupDisplay
anaconda.initInterface(addons)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/pyanaconda/anaconda.py", line 220, in initInterface
self.
intf = TextUserInterface(self.storage, self.payload,
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/pyanaconda/anaconda.py", line 168, in storage
self.storage.setDefaultFSType(self.instClass.defaultFS)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1751, in setDefaultFSType
self.
checkvalidfstype(newtype)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1726, in checkvalidfstype
raise ValueError("new value %s is not valid as a default fs type" % fmt)
ValueError: new value non-existent xfs filesystem is not valid as a default fs type
Exception AttributeError: "'NoneType' object has no attribute 'udev
unref'" in <bound method="" context.__del__="" of="" <pyudev.core.context="" obj="" ect="" at="" 0x7f745dfe5d10="">> ignored

self._check_valid_fstype(newtype)

File "/usr/lib/python2.7/site-packages/blivet/init.py", line 1726, in checkvalidfstype
raise ValueError("new value %s is not valid as a default fs type" % fmt)
ValueError: new value non-existent xfs filesystem is not valid as a default fs type
Exception AttributeError: "'NoneType' object has no attribute 'udev
unref'" in <bound method="" context.__del__="" of="" <pyudev.core.context="" obj="" ect="" at="" 0x7f745dfe5d10="">> ignored
Pane is dead

I'm going to try the suggestion above and grab an updated iso and pull the files from it.

edit flag offensive delete link more

Comments

Replacing the files fixes the issue, although I have another error now, will post in a separate thread.

Aftab Hussain gravatar imageAftab Hussain ( 2015-12-29 19:03:20 +0200 )edit

I got the same issue with anaconda. Any news about possibile solution?

dubcio gravatar imagedubcio ( 2016-01-09 04:48:26 +0200 )edit

The issue is related to CentOS 7.2 non being able to read a FAT32 floppy anymore, so we switched to ISO and cdrom for the kickstart in order to allow CentOS 7.2. We're uploading an updated release shortly!

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2016-02-13 14:50:32 +0200 )edit

Update: a new version is available that fixes the issue on CentOS 7.2

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2016-02-14 14:43:48 +0200 )edit
0

answered 2015-04-14 22:28:06 +0200

sofaking gravatar image

updated 2015-04-22 17:49:12 +0200

LAST UPDATE: All is working now. Thanks!

UPDATE: Now I get this:

[ 30.678382] RIP [<ffffffffa01e4d97>] vmbusteardowngpadl+0x107/0x110 [hv_vmbus]
[ 30.678382] RSP <ffff88007e973a68>
[ 34.232402] ---[ end trace 7877d6ddb413635c ]---
[ 34.244147] Kernel panic - not syncing: Fatal exception

Doesn't appear to be a bug, per se.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug....

edit flag offensive delete link more

Comments

Testing multiple runs and worked fine. If you have access to the console, can you please check that kernel and modules are aligned? uname -a find / -name xfs.ko

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2015-04-20 22:15:56 +0200 )edit

I got a noitification advising that there was a V-Magine update that needed to be downloaded. Downloaded and ran; worked, but I had to tmux to the anaconda session, set eth0 statically, etc. Is this behavior expected?

sofaking gravatar imagesofaking ( 2015-04-22 07:01:56 +0200 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2015-04-04 19:49:11 +0200

Seen: 1,813 times

Last updated: Dec 29 '15