New Question
0

VM cannot connect to virtual switch

asked 2015-08-24 15:20:18 +0300

Rochdi gravatar image

updated 2015-08-24 15:39:06 +0300

Hi, I deployed Openstack with hyperv but I faced a problem. When I'd like to create a new VM, it works very well.However, the VM cannot connect to the virtual switch, I have to connect it manually which is unlogical, is their any solution?

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-08-24 15:45:54 +0300

alexpilotti gravatar image

How did you configure your Neutron networking?

The neutron-hyperv-agent on Windows is responsible for attaching the VM vNICs to their vswitch, so definitely no need for manual intervention.

If you could post a copy of your neutron-hyperv-agent.log file on paste.openstack.org and link it here that'd be great to help troubleshooting.

edit flag offensive delete link more

Comments

Rochdi gravatar imageRochdi ( 2015-08-24 17:19:44 +0300 )edit

the paste link says "not found"

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2015-08-24 21:20:31 +0300 )edit

I don't know how to work with it. here is the log: Agent out of sync with plugin!. Error in agent event loop: 'NoneType' object is not iterable. TypeError: 'NoneType' object is not iterable. Also I cannot ping to my new VM with its private IP : 192.168.1.5 , also I cannot ping from the VM to gateway

Rochdi gravatar imageRochdi ( 2015-08-25 17:40:21 +0300 )edit

do I follow your tutorial of Neutron Hyper-V Agent?

Rochdi gravatar imageRochdi ( 2015-08-25 17:41:45 +0300 )edit

We need a full log in oder to help you, including the stacktrace for the error

alexpilotti gravatar imagealexpilotti ( 2015-08-25 18:43:33 +0300 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-08-24 15:20:18 +0300

Seen: 97 times

Last updated: Aug 24 '15