New Question

mattfaraday's profile - activity

2018-07-19 13:35:07 +0200 received badge  Famous Question (source)
2017-12-05 23:50:11 +0200 received badge  Notable Question (source)
2017-11-21 12:58:16 +0200 marked best answer No hosts availble error when launching Hyper-V guest

I have installed openstack via RDO and packstack.

I have two linux compute nodes and one linux control node. I also have one Microsoft server running hyper-v.

Installed the cloudbase hyper-v drivers and I can see the windows host in the hypervisor list and I can see it in the dashboard. So I uploaded a windows server ISO file and I set it's hypervisor type in the metadata to hyperv. When launching any instance of this image, it fails with the error that no hosts are available.

If I remove the hypervisor type meta data on the image, it loads but it loads onto one of the linux hypervisors. I want windows guests to run on hyper-v.

Any suggestions please?

An error I found in the nova scheduler log says that the filter removed all of the hosts BUT it only shows that I have two hosts (the two linux ones)

Filtering removed all hosts for the request with instance ID '1e31181b-28e5-4d94-bb86-16bec7f8718b'. Filter results: ['RetryFilter: (start: 2, end: 2)', 'AvailabilityZoneFilter: (start: 2, end: 2)', 'RamFilter: (start: 2, end: 2)', 'DiskFilter: (start: 2, end: 2)', 'ComputeFilter: (start: 2, end: 2)', 'ComputeCapabilitiesFilter: (start: 2, end: 2)', 'ImagePropertiesFilter: (start: 2, end: 0)']

Why does it only see 2 ? when there are 3 hypervisors ?

2017-11-09 18:02:21 +0200 received badge  Popular Question (source)
2017-10-27 17:38:12 +0200 answered a question No hosts availble error when launching Hyper-V guest

Hi Thanks to both of you for answering. I'm running pike. I have run the discoverhosts command but it seems I was a

2017-10-26 20:02:12 +0200 asked a question No hosts availble error when launching Hyper-V guest

No hosts availble error when launching Hyper-V guest I have installed openstack via RDO and packstack. I have two linux

2017-10-23 19:01:29 +0200 answered a question Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server

Never mind, I solved this myself. It turns out the host running RabbitMQ has some auto-generated iptables running. Th

2017-10-23 16:28:29 +0200 edited question Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server

Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server I have installed the cloudbase Hyper-V driver on a Win2k16 serve

2017-10-23 16:26:17 +0200 received badge  Editor (source)
2017-10-23 16:26:17 +0200 edited question Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server

Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server I have installed the cloudbase Hyper-V driver on a Win2k16 serve

2017-10-23 14:58:54 +0200 asked a question Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server

Hyper-V driver fails to connect to RabbitMQ/AMQP server I have installed the cloudbase Hyper-V driver on a Win2k16 serve

2017-10-23 14:58:53 +0200 asked a question Nova compute hyper-v fails connecting to AMQP

Nova compute hyper-v fails connecting to AMQP I have installed the cloudbase Hyper-V driver on a Win2k16 server with Hyp