New Question
0

Proxmox 5.4 and Windows Server 2019

asked 2019-05-25 14:37:28 +0300

anonymous user

Anonymous

Hello,

I'm trying to get cloudbase to work with Proxmox 5.4 and Windows Server 2019. But somehow its not changing the network settings and its generating a new password everytime, so I cannot even login to my template anymore.

Any idea when this is supported?

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2019-05-31 09:35:56 +0300

lpetrut gravatar image

updated 2019-05-31 09:44:43 +0300

Hi,

Proxmox attaches config drive images that expose the instance metadata in an Openstack compatible format, which we do support [1].

About the passwords: we have a plugin that sets passwords retrieved from the instance metadata. If none was provided, we'll just generate one, encrypt it and then try to pass it back to the metadata service - which works for some metadata services (e.g. the openstack one) but won't work when using config drive images (which are static).

You have a few options:

  • disable the password plugin so that cloudbase-init won't set passwords anymore

  • set a password using the instance metadata, which will be applied by cloudbase-init. you may use the "cipassword" flag for that

  • use certificate base authentication. Make sure that the winrm cloudbase-init plugins are enabled and then you may pass certificates using user data files. For that, you may use the "cicustom" flag.

[1] https://pve.proxmox.com/wiki/Cloud-In...

[2] https://cloudbase-init.readthedocs.io...

Regards,

Lucian Petrut

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2019-05-25 14:37:28 +0300

Seen: 142 times

Last updated: May 31