New Question
0

hyperv and cloudbase-init not working

asked 2015-10-13 18:47:43 +0200

salacryl gravatar image

Hi,

I downloaded the cloudbase Windows 2012 R2 Image and Network get a binding but not a ipaddress. So in the cloudbase-init logfile is a error auto eth0 iface eth0 inet static hwaddress ether fa:16:3e:e5:27:77 address 192.168.200.37 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.200.255 gateway 192.168.200.1 dns-nameservers 8.8.8.8 execute C:\Program Files (x86)\Cloudbase Solutions\Cloudbase-Init\Python27\lib\site-packages\cloudbaseinit\plugins\windows\networkconfig.py:50 2015-10-13 15:20:08.219 1288 ERROR cloudbaseinit.init [-] plugin 'NetworkConfigPlugin' failed with error 'network_config format not recognized' I read in this forum that you must provide a new line for python 2.7.3. Is it that?

Greetings, Björn

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-10-14 18:37:18 +0200

updated 2015-10-14 18:41:09 +0200

Hello salacryl,

I've been looking through the log and identified the issue (next time please post the entire log within a paste service). The problem is that you're using an outdated version of Cloudbase-Init which comes by default with the image you downloaded (may/june 2014) but since then, both the network config content in OpenStack and the parsing process have changed, so the old parsing method isn't able to process the different formatted content (which contains now as an additional field the hardware address value). I suggest you to install an updated version of Cloudbase-Init from here (http://www.cloudbase.it/cloud-init-wi...) and in the meantime we will try to find a way to keep the images updated.

Regarding the "new line for python 2.7.3", I'm not sure what are you talking about, could you post a link to that article/information? But as far as I know, the issue explained above isn't related to such trick.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hi, about the log. Sure, I'll do that. the installed version was 1.0.0 what is the actual? stable or continuous? About Python, this post: http://ask.cloudbase.it/question/89/s... Thanks for your help.

salacryl gravatar imagesalacryl ( 2015-10-14 18:45:22 +0200 )edit

Understood, that line was working with the old parsing method, but now everything has changed (in both stable and continuous versions) so there is no need to worry about that. Regarding Cloudbase-Init MSI versions, you should try with the continous one (beta) and if something goes wrong, the stable.

cmiN gravatar imagecmiN ( 2015-10-15 18:50:29 +0200 )edit

Ok, he's getting an address by now. Thanks. Best straight forward support I've got in a long time. A hint anyway: seems that in the dev version cloudinit tries to check the internet before it configured the network. So it take a while . log: http://pastebin.com/sVkMKuUL .

salacryl gravatar imagesalacryl ( 2015-10-16 12:33:46 +0200 )edit

Thanks, also, the log seems very "healthy". About the network thing, yes, you could read more about this here (pre-networking): http://cloudbase-init.readthedocs.org/en/latest/plugins.html#clock-synchronization-pre-networking

cmiN gravatar imagecmiN ( 2015-10-16 19:49:33 +0200 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-10-13 18:47:43 +0200

Seen: 450 times

Last updated: Oct 14 '15