New Question
0

add in a second hyper-v compute node to v-magine installation?

asked 2015-11-03 17:35:05 +0200

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >75 is welcome to improve it.

I have successfully deployed OpenStack with -magine onto a server 2012 R2, but I am wondering if it is possible to manually add in a second hyper-v compute node to my v-magine deployment using the Hyper-V Nova Compute Installer on a hyper-v server 2012 r2.

edit retag flag offensive close merge delete

2 answers

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-11-04 00:04:42 +0200

forestfirez gravatar image

I tried to do that earlier, but with no success. Maybe there is something that I am missing. I ran the installer and everything but the second node didn't seem to be able to make the connection to the RDO node set up by v-magine. From the second hyper-v server node I was able to ping the external address that is given to the RDO node, but I couldn't ping the internal 10.25.38.0 network that is the internal management network.

edit flag offensive delete link more

Comments

well, from my experience (i've been trying to make compute on nano server work) it should work with any address, i couldn't make compute work, because it wouldn't start, but its because of the nano server. neutron would work ok. Try copying inf files over to the new node and see how it goes

4c74356b41 gravatar image4c74356b41 ( 2015-11-04 11:08:39 +0200 )edit

I will give that a shot again and see if I can get it to work. Thank you for the feedback.

forestfirez gravatar imageforestfirez ( 2015-11-04 15:53:13 +0200 )edit
0

answered 2015-11-03 22:43:56 +0200

4c74356b41 gravatar image

I haven't tested it yet, but it should be fairly easy, you run nova compute installer and specify all the same parameters as your first node uses. Don't take my word for it, but you can just install with any parameters, turn the service off, and copy inf file from working node, it should work after that. But I might be mistaken, althou i don't see why it shouldn't work.

Ofc for everything to work, you have to make sure configuration on both nodes are the same, if you are copying inf file over (esp. the networking part).

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-11-03 17:35:05 +0200

Seen: 383 times

Last updated: Nov 04 '15