New Question
0

Windows system shutdown in progress during userdata

asked 2020-06-10 19:56:05 +0300

tgm4883 gravatar image

I'm trying to deploy a Windows 2019 image onto our vcenter via terraform. Both metadata and userdata are making it to cloudbase, but networking isn't getting set up. From my understanding, there's 3 places that networking could be set up

  1. VMware customization - The documentation suggest this conflicts with cloud init and should be disabled. I'm not using the customization portion of the TF code so this should be disabled.
  2. Cloudbase-init metadata - According to the documentation of the vmware metadata service, networking isn't supported so I haven't configured networking here. If it is supported, I'm not sure what the format should look like.
  3. Cloudbase-init metadata - This is just running a powershell script and I've created some powershell commands to configure the network adapters.

3 is where I'm having trouble as the logs indicated that when it's running the script the command is getting the error "Cannot connect to CIM server. A system shutdown is in progress"

So my question is how can I set a static IP address on a windows vmware server? Or possibly, what's up with the system shutting down in the middle of running the userdata script?

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2020-06-11 13:18:06 +0300

avladu gravatar image

Hello,

In this case, you might be hitting the same issue as described here https://github.com/cloudbase/cloudbas... .

Do you have any vmware specific software installed in the image that can trigger the shutdown while cloudbase-init is running?

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2020-06-10 19:56:05 +0300

Seen: 43 times

Last updated: Jun 11