New Question
0

Hyperv RDP console with Openstack Fallsback to Login Page

asked 2014-08-04 18:44:35 +0200

muthu gravatar image

updated 2014-08-05 18:24:28 +0200

Hi, i have a trouble in getting rdp console work. My console always falls back to Login Page of Webconnect.

It seems like controller requests for VNC console and not for RDP console seeing my nova_api.log link

I have FreeRdp-html5-proxy-Webconnect in Hyperv node itself.

The nova-consoleauth log in controller says:

2014-08-05 18:57:44.940 4465 AUDIT nova.consoleauth.manager [req-a4bec243-efb4-42a3-b0d7-bc4219738740 d82b253311974eb491c06d702b71ee08 a42c938d46c74b1ab7dded24b602b424] Received Token: ced736ee-b424-4be5-ab62-05f0c91e2793, {'instanceuuid': u'076171fb-4c41-481f-b396-f47abe3eb7a0', 'internalaccesspath': u'6531E6A0-5C58-4D22-9713-889E8B65584A', 'lastactivityat': 1407245264.939781, 'consoletype': u'rdp-html5', 'host': u'10.1.3.8', 'token': u'ced736ee-b424-4be5-ab62-05f0c91e2793', 'port': 2179}

Here,

  • instance_uuid: is vm-id in openstack dashboard

  • internalaccesspath: is vm-id in hyperv

  • host ip is hyperv host-ip (10.1.3.8).

This shows that hyperv host vm-id is somehow got by controller but no direct console.

I can connect to vm manually in 2179 port using webconnect login-pass which i gave in wsgate.ini

Error Logs :

nova-api_log for above consolelog is link

HypervEventViewerlog for the same consolelog is link

URLFromConsoletabofOpenstackDashboard :

http://10.1.3.8:8000/?token=ced736ee-...

CONFIGURATION FILES :

My controller ml2_config.ini is link

My nova.conf in controller is link

My hyperv nova.conf is link

My hyperv wsgate.ini is link

Controller-ip: 10.20.0.4 (also 10.1.3.11)

Hypervhost&&FreerdpWebconnect ip: 10.1.3.8 (also 10.20.0.10)

Everything else works perfectly other than direct console access.

UPDATE : updated with complete logs, pls help.

Do anybody get anything that where i gone wrong.

Thanks.

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by » oldest newest most voted
1

answered 2014-08-08 14:04:39 +0200

muthu gravatar image

updated 2014-08-08 14:05:12 +0200

Hello all, the problem is solved :) The Cloudbase FreeRDP Webconnect for Windows is working well.

The problem was in dns. i added my controller ip to Hyper-v hosts local host file. Now things working fine. I used only ip addresse's for configuring Hyper-v but it needs names resolvable, I dont know why.

Anyway thanks for peoples who made FreeRdp Webconnect integrated with Hyper-v and openstack. And thanks for other supports you provided.

Hope to Find a stable version of release soon :)

Thanks.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2014-08-04 18:44:35 +0200

Seen: 4,055 times

Last updated: Aug 08 '14